Z-Wave Spørsmål og Svar

 • Firmware

  Firmware referer til programvaren som man finner i mer avanserte maskiner eller apparater. Programvaren styrer hvordan apparatene fungerer, og vil være en bro mellom maskinvaren (hardware) og grensesnittet.

  Gjennom smarttelefoner og nettbrett har vi blidt vant med å oppdatere for å rette opp i små feil og få nye funksjoner. Oppdaterer du din ID Lock 150 eller Z-Wave modul vil du få tilgang til de nyeste funksjonene.

 • For å kunne oppdatere Z-Wave Modulen må du bruke OTA. OTA er en funksjon i Z-Wave som lar en oppdatere programvaren i Z-Wave modulen. Både Z-Wave modulen og gateway må støtte OTA for å kunne oppdatere. De fleste gateway støtter dessverre ikke OTA.

 • I dag vil Z-Wave modulen fungere som før også ved kommende oppdateringer på låsen. Men fremtidig integrasjon mot gateway vil bli basert på den nye Z-Wave modulen.

 • Nei, ID Lock har dessverre ikke mulighet til å oppdatere din Z-Wave modul.

 • Låsen vil fungere fint uten oppdatering også, men med en oppdatering vil gjøre det enklere for deg som har et DIY (Do it yourself) - system. Det er viktig å påpeke at de fleste ikke har behov for å oppdatere Z-Wave modulen. Dette gjelder bare for de som ønsker noen av våre forhandlereres gatewayer. Vi du uansett oppdatere din Z-Wave modul kan du kjøpe ny oppdatert modul på idlock.no.

 • Z-Wave og Batterilevetid

  Under normal bruk og gjennomsnittlige forhold vil 8 stk. batterier vare i ca. 8-10 måneder med Z-Wave-modul installert. Det er allikevel mange faktorer som kan påvirke dette tallet. Blant annet har vi erfart at enkelte gatewayer ikke tillater deaktivering av polling, noe som hindrer låsen i å gå i dvale mellom hver bevegelse

 • Hvis du opplever at din ID Lock bruker mye batteri og du har en Z-Wave-modul i låsen din anbefaler vi at du gjør følgende for å nullstille låsen og modulen:
  1. Ekskluder Z-Wave-modulen fra gateway
  2. Demonter Z-Wave-modulen
  3. Gjennomfør oppdatering med Updater-appen
  4. Sett inn Z-Wave-modulen
  5. Ta så local reset, gjerne 2-3 ganger.
  6. Inkluder Z-Wave-modulen til din gateway.

  Følg bruksanvisning for din gateway for hvordan ekskludere/inkludere en enhet i Z-Wave nettverket. For detaljer om hvordan en ekskluderer/inkluderer din ID Lock Z-Wave-modul kan du finne hurtigguide på kundesenteret vårt.

 • Med nyeste firmware vil låsen i utgangspunktet sende oppdatert batteristatus hver gang døren låses opp, enten direkte på låsen eller gjennom en opplåsingskommando via Z-Wave. Hvis låsen rapporterer lavt batteri («0xFF») selv med nye batterier eller batteristatusen «hopper», vil det i de aller fleste tilfeller hjelpe å oppdatere firmware på låsen og forsøke igjen.

 • Dette er normal. Vi jobber med å forbedre algoritmene for beregning og rapportering av batteristatus. For å få mest mulig nøyaktig batteristatus kan du låse/låse opp manuelt.