Ny Zigbee-modul gjør ID Lock til en enda smartere dørlås

november 23, 2020
Ny Zigbee-modul gjør ID Lock til en enda smartere dørlås

Ny Zigbee-modul gjør ID Lock til en enda smartere dørlås 

ID Lock lanserer en helt ny Zigbee-modul til bruk sammen med den smarte, elektroniske dørlåsen ID Lock 150.  

ID Lock er en smart, elektronisk dørlås beregnet for ettermontering på skandinaviske ytterdører. Allerede i 2016 kom den første modulen som gjorde det mulig med integrasjon mot smarthus-systemer, og med dagens introduksjon av modul for Zigbee-kompatibilitet blir mulighetene for en virkelig smart dørlås enda flere.

Alv Kåre Rasmussen, daglig leder i ID Lock AS:

– Vi er opptatte av at kunder av ID Lock skal ha frihet til å kunne velge den teknologien som er mest egnet, uavhengig av hva vi mener er det beste. Derfor har vi jobbet målrettet med å utvikle tilleggsmoduler basert på tilgjengelige eller åpne standarder, slik at hver enkelt kan konfigurere sin ID Lock til en helt naturlig og integrert del av sitt smarte hjem.

– Smarthuset begynner ved ytterdøren, og de mest spennende smarthusløsningene på markedet i dag baserer seg på enten Zigbee eller Z-Wave. Da er det vår oppgave å tilby muligheter for alle som ser potensialet i smarte løsninger, uavhengig av hvilken teknologi de velger. Med en ID Lock 150 og en tilleggsmodul for enten Z-Wave eller Zigbee er låsen forberedt for integrasjon med ulike gatewayer og smarthussentraler rett ut av pakken.

Zigbee Certified

Modulen er et såkalt «Zigbee Certified Product», noe som sikrer grunnkompatibilitet med alle relevante gatewayer som støtter den samme standarden. Allikevel kan det være ulik implementering av støtte for dørlåser fra system til system, men ID Lock samarbeider allerede tett med utvalgte smarthusprodusenter for å sikre best mulig støtte og funksjonalitet.

Zigbee-modulen vil være tilgjengelig for salg hos utvalgte ID Lock-forhandlere eller på https://idlock.no/butikk/

Fakta om ID Lock
  • ID Lock AS ble grunnlagt 2012
  • ID Lock 150 ble lansert Q1 2018
  • Eies av NorDan gruppen
Fakta om Zigbee
  • Zigbee så verdens lys i 1998
  • Zigbee 3.0 som ID Lock bruker ble lansert i 2017
  • Zigbee er en av de to store foretrukket kommunikasjonsprotokoll for smartehjem system.

‹ Tillbaka