Hvordan håndterer ID Lock Servicesaker?

 

Kristin jobber i serviceavdelingen her hos ID Lock. Vi tok en prat med henne for å høre hvordan ID Lock håndterer henvendelser fra forhandlere og sluttkunder.

Hvordan behandler ID Lock servicesaker? 

Vi i ID Lock er alltid tilgjengelige for å svare på spørsmål om produktet vårt. 

Vi kan kontaktes via kontaktskjemaet på hjemmesiden vår eller via Facebook. Trenger du raskt svar, kan du også ringe oss på vår døgnåpne supporttelefon. 

Du er også alltid velkommen til å besøke kundesenteret vårt. Her kan du finne svar på en rekke vanlige spørsmål, du kan få hjelp til montering og feilsøking, og du finner alltid den oppdaterte versjonen av brukermanualen vår.

Trenger du hjelp på stedet eller mistenker produktfeil, er det imidlertid viktig at du tar kontakt med forhandleren din. Så vil vi selvsagt bistå forhandleren med å løse utfordringene dine. 

Betyr dette at forhandlernes kunder ikke får kontaktet dere? 

Nei, kunder kan også ta kontakt direkte med oss. Vi har flere måter å bli kontaktet på. Supporttelefonen, Facebook og kontaktskjemaet på nettsiden er kontaktpunkter for både kunder og forhandlere. 

Hvis låsen din ikke fungerer som den skal, vil vi gjerne hjelpe deg med å identifisere og løse problemet. 

Et typisk problem er at alarmen går, tilsynelatende uten grunn. Ofte dreier det seg om at døren har forskjøvet seg på grunn av varierende temperatur eller luftfuktighet. Da blir avstanden mellom dørbladet og karmen for stor til at låsens sensorfalle kan registrere korrekt når døren er åpen/lukket. Det kan løses ved å justere dørbladet, slik at avstanden til karmen blir riktig. Da vil låsen fungere som normalt igjen. 

Hvordan ønsker ID Lock å korte ned behandlingstiden?

Vi gjør alltid vårt beste for å svare både sluttkunder og forhandlere så raskt som mulig, uansett hvilken plattform som benyttes. 

I saker hvor forhandleren skal hjelpe sluttkunde, bidrar vi med support der det trengs. Dessuten kan forhandlere nå kjøpe reservedeler fra oss, slik at de kan til å hjelpe kundene sine så raskt som mulig